Ce trebuie să faci înainte și după antrenament pentru a obține rezultate mai bune

Remediul natural al febrei musculare

Ce trebuie să faci înainte și după antrenament pentru a obține rezultate mai bune

aprilie 25, 2022 Blog Refenumice 0

Atunci când vine vorba despre rutina ta de workout, timpul alocat pregătirii și cel de după antrenament sunt la fel de importante precum activitatea fizică în sine. Activitățile de încălzire înainte de workout și timpul alocat recuperării sunt esențiale pentru a obține rezultatele dorite. Află mai departe ce trebuie să faci pentru a te bucura de rezultate cu adevărat satisfăcătoare!

Înainte de workout

1. Asigură-te că dormi suficiente ore înainte de ziua de antrenament. Dacă vei fi odihnit, vei putea duce la capăt activitățile din cadrul sesiunii de training. E important să dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Odihna e esențială și după workout, deoarece în timpul repausului, mușchii se refac.

2. Hidratează-te. Apa este importantă atât pentru sănătatea ta generală, cât și pentru rutina de workout. Atunci când transpiri în timpul exercițiilor fizice, corpul trebuie să fie bine hidratat. În plus, fiind hidratat, te asiguri că nivelul de energie este optim.

3. Asigură-te că porți haine și încălțăminte corespunzătoare. Pentru a executa adecvat exercițiile fizice dorite, trebuie să porți haine și încălțăminte adaptate sportului ales. De exemplu, dacă urmează să alergi pe o distanță mare, trebuie să porți o pereche confortabilă de sneakers.

4. Nu uita de încălzire. Chiar dacă workout-ul tău va dura doar 15 minute, nu trebuie să treci peste etapa de încălzire. Aceste scurte exerciții te vor ajuta să îți crești temperatura corporală și să te pregătești pentru ceea ce urmează.

După workout

  1. Fă exerciții de stretching. Ele vor ajuta la relaxarea musculaturii. Totodată, sunt benefice pentru mobilitatea articulațiilor. Ține cont că exercițiile de stretching post-workout sunt diferite de cele de dinaintea antrenamentului.
  2. Consumă proteine și carbohidrați pentru a-ți reface musculatura. Poți să-ți pregătești dinainte de workout un shake proteic pe care să-l consumi când te întorci de la sală.
  3. Bea o cantitate suficientă de apă. Hidratarea este importantă și după antrenament!
  4. Notează-ți undeva ce exerciții ai făcut și cât ai alocat antrenamentului. Astfel, vei putea observa mai bine care este rutina ta și cum o poți îmbunătăți.

Dacă apare febra musculară după antrenament, folosește gelul Refenum Ice. Are efect răcoritor și relaxează musculatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.