Cum să fii activ când ai o viață ocupată

Remediul natural al febrei musculare

Cum să fii activ când ai o viață ocupată

martie 24, 2021 Blog Refenumice 0

Job solicitant, sarcini zilnice de dus la capăt, timp dedicat familiei, animalelor de companie, prietenilor. Însă cu timpul pentru tine cum rămâne? Indiferent de rutina ta, stilul tău de viață sau condiția ta de sănătate, există activități fizice pe care le poți face. Prioritizează-ți bunăstarea și află în continuare ce opțiuni ai.

Cum să fii activ când ești ocupat

Este atât de ușor să pui activitatea fizică la sfârșitul listei priorităților tale. Dar a fi activ este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru o sănătate bună. Deși este foarte posibil să nu poți reduce timpul pentru alte angajamente, poți încerca să strecori scurte episoade de activitate fizică în fiecare zi din viața ta. Oricât de scurtă sau redusă în intensitate ar fi, ajută. De asemenea, află că este posibil să ai mai mult succes în a face asta dacă:

  • consulți un kinetoterapeut sau un antrenor de sport acreditat pentru sfaturi despre exerciții fizice în condiții de siguranță;
  • alegi activități care te atrag;
  • înveți un exercițiu sau două pe care le poți face rapid și ușor pentru zilele în care te simți fără vlagă;
  • concepi un plan de exerciții realist pentru stilul tău de viață.

Oricât de insignificant ar putea părea, orice exercițiu fizic este mai bun decât niciunul. Sângele este pus în mișcare, creierul oxigenat, hormonii fericirii eliberați. Câteva minute de sport în fiecare zi sunt îndeajuns.

Cum să incluzi activitatea fizică în viața ta

Nu toată lumea are o rutină. Fiecare zi poate fi diferită. S-ar putea să ai o agendă prea încărcată pentru a mai face sport în unele zile, dar altele pot permite strecurarea câtorva exerciții. Orice ți-ar aduce ziua de mâine, iată câteva sugestii pe care le poți încerca.

  • Angajează-te să faci mișcare cu altcineva. Este mult mai greu să anulezi atunci când simți că dezamăgești pe cineva. Alege-ți un prieten de jogging și, în funcție de programul vostru, alergați înainte sau după muncă pentru cel puțin 45 de minute.
  • Fă un antrenament acasă. Pe YouTube găsești nenumărate antrenamente de intensitate mai mare sau mai mică. Alege-ți un antrenor care-ți place, care te motivează, cu care rezonezi și dă-i drumul.  S-ar putea să te surprinzi făcându-ți plăcere și să continui.
  • Cel mai important, alege un exercițiu care îți place cu adevărat. Nu alege înotul dacă preferi alergatul și nu alege un sport solitar dacă preferi distracția și aspectele sociale ale unui sport de echipă precum fotbalul.

Cum să fii activ când ești părinte

Poate fi dificil să jonglezi cu viața de familie și activitatea fizică. Tocmai de aceea, ai putea să le îmbini. Planifică excursii de familie și vacanțe care includ activitate fizică (cum ar fi drumeții, ciclism sau înot). Mergeți la o plimbare cu bicicleta, jucați-vă de-a v-ați ascunselea sau luați un frisbee în parc. Planifică activități de familie care implică mersul pe jos (grădina zoologică, un parc distractiv, o galerie de artă sau un muzeu). Combină activitatea fizică cu o sarcină care trebuie îndeplinită, cum ar fi plimbarea câinelui, cumpărături sau efectuarea treburilor casnice (alege bicicleta sau mergi pe jos în loc să te deplasezi cu mașina; coboară din autobuz cu una sau două stații mai devreme decât de obicei și mergi restul drumului; ia scările ori de câte ori poți, în locul liftului sau scării rulante).

Cum să fii activ când ai un job sedentar

Dacă ai un serviciu sedentar, încearcă să iei cât mai multe pauze pentru a pune sângele în mișcare. Fie că te deplasezi să bei apă, să-ți iei prânzul, să discuți cu un coleg sau pur și simplu să iei o gură de aer proaspăt, asigură-te că iei pauze regulate de la statul pe scaun. La fiecare 30 de minute, ridică-te și mișcă-te.

Nu există „nu am timp”

Încearcă să îmbrățișezi activitatea fizică și s-o faci parte din viața ta. „Nu am timp” este doar o scuză, pentru că ar trebui să ai mereu timp pentru lucrurile care contează. A fi activ în fiecare zi este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Chiar dacă ai un stil de viață solicitant, poți planifica activitatea fizică în scurte episoade care se potrivesc în jurul activităților tale zilnice. Începe chiar de astăzi și povestește-ne în comentarii cum te-ai descurcat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.