Cinci metode prin care poți reveni în formă după perioada sărbătorilor

Remediul natural al febrei musculare

Cinci metode prin care poți reveni în formă după perioada sărbătorilor

ianuarie 13, 2022 Blog Refenumice 0

Sărbătorile au însemnat o bine-venită perioadă de relaxare, dar și mese copioase luate în familie, care, probabil, ne-au adus kilograme în plus. E momentul să reiei antrenamentele și să revii în formă, pentru a-ți recăpăta energia! Află mai departe ce poți face pentru a te întoarce la un stil de viață sănătos!

1. Nu te învinovăți pentru răsfățul culinar din perioada vacanței

Relaxarea din timpul sărbătorilor și întâlnirile cu familia au creat contextul perfect pentru a ne bucura de preparatele tradiționale românești, delicioase, dar pline de calorii. Nu este cazul însă să lași sentimentele de vinovăție să te copleșească. Concentrează-te asupra unui nou început: noi alimente sănătoase pe care să le incluzi în regimul tău (poate niște superfoods!) sau, de ce nu, exerciții pe care nu le-ai mai făcut până acum.

2. Revino treptat la vechea rutină de antrenamente

Este normal să parcurgi cu mai multă dificultate un antrenament, după o perioadă de pauză, chiar dacă exercițiile pe care le făceai înainte de vacanță aveau o intensitate ridicată. Astfel, e recomandat să îți revii treptat la vechiul nivel de dificultate al antrenamentelor, pentru a-ți reobișnui corpul cu mișcarea. Poți începe cu exerciții ușoare de pilates, 30 de minute pe zi, astfel încât să obții energia necesară pentru o zi productivă. Reluarea treptată a antrenamentelor te va ajuta să obții încredere în forța ta fizică.

3. Fă schimbări în regimul tău alimentar

După o perioadă în care ai cedat tentațiilor culinare, vei simți nevoia să te hrănești cu preparate ușoare și sănătoase. Este important să îi furnizezi organismului nutrienții potriviți. Nu uita ca după 30 minute sau o oră după antrenament să mănânci ceva ușor și nutritiv și să bei multă apă pe tot parcursul zilei. De asemenea, este recomandat să ai mese regulat – de exemplu, să iei micul dejun la o oră după ce te-ai trezit și să iei celelalte mese cu o distanță de 3-5 ore între ele, pentru un metabolism optim. Mesele regulate reglează și nivelul de insulină și pot inhiba pofta de a consuma alimente nesănătoase.

4. Bea mai multă apă

Hidratarea este cheia funcționării optime a metabolismului și îți poate inhiba, de asemenea, apetitul. Apa reprezintă 50-65% din masa organismului, de aceea este recomandat să bem minimum 2 litri de apă pe zi. Apa ajută la eliminarea excesului de sodiu din corp, a senzației de balonare și contribuie la normalizarea tranzitului intestinal.

5. Nu uita de stretching

Odată ce ai reluat antrenamentele obișnuite, nu uita să începi și să termini exercițiile cu câteva minute de stretching. Acestea sunt esențiale atunci când facem sport, în special pentru că ne ajută să evităm durerile de mușchi. Acestea pot apărea însă, mai ales când reluăm antrenamentele după o pauză lungă. Recomandarea noastră? Refenum Ice, gelul din ingrediente naturale care ameliorează senzația de durere provocată de febra musculară și inflamația asociată entorselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.