Sport iarna? Află motivele pentru care sportul practicat iarna este benefic

Remediul natural al febrei musculare

Sport iarna? Află motivele pentru care sportul practicat iarna este benefic

decembrie 21, 2021 Blog Refenumice 0

Zilele călduroase în care ieșeai afară din casă să faci sport s-au dus. Chiar dacă iarna și-a intrat în drepturi și afară este frig, trebuie să continui exercițiile fizice. O alternativă ar fi sălile de fitness, însă orice mișcare în natură pare mai benefică atât pentru trup, cât și pentru minte. În acest articol îți vom explica de ce este bine să faci sport afară pe timp de iarnă.

 Sportul menține un metabolism sănătos

 Principalul scop pentru care facem sport este acela de a ne menține greutatea corporală în limite normale. Mișcarea antrenează însă o serie de procese și le îmbunătățește. Unul dintre acestea este metabolismul. Sportul oferă organismului capacitatea să sintetizeze mai rapid hormonii pe care îi produce. De exemplu, atunci când facem mișcare, corpul reușește să sintetizeze mai bine insulina. Potrivit specialiștilor din cadrul Societății Americane de Endocrinologie, sportul poate regla parametrii glicemiei la nivelul sângelui.

 Sportul te ajută să-ți îmbunătățești starea psihică

 Datorită proceselor metabolice accelerate care se petrec atunci când facem mișcare, sportul ajută și creierul să funcționeze mai bine. Hormonii fericirii, dopamina și endorfina, sunt secretați în cantități mai mari în timpul exercițiilor fizice, de aceea problemele cauzate de anxietate se diminuează. De asemenea, sportul ajută creierul să-și îmbunătățească funcția de memorare și de concentrare. Recomandarea experților este ca, înainte de a studia pentru examenele importante, să facem mișcare preț de câteva minute, pentru a ajuta creierul să rețină mai ușor informațiile pe care dorim să le asimilăm.

Sportul îmbunătățește circulația sanguină

Un grup de profesori afiliați în cadrul Școlii de Sănătate Publică din Perth, Australia, au descoperit beneficiile pe care sportul le are asupra îmbunătățirii circulației sanguine. În studiul pe care l-au realizat, publicat pe site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină al Institutului Național de Sănătate Publică din SUA, oamenii de știință susțin că mișcarea poate avea efecte benefice asupra circulației sanguine, reducând astfel riscul de apariție a unor boli precum hipertensiunea arterială sau bolile coronariene. De asemenea, prin îmbunătățirea fluxului sanguin, sportul poate preveni îmbătrânirea arterelor sanguine.

 Sportul întărește sistemul imunitar

 Sportul poate îmbunătăți și capacitatea de apărare a sistemului imunitar. Datorită mișcării, sângele circulă mai repede, iar în timpul acestui proces sunt antrenate și celulele sistemului imunitar. Astfel, capacitatea de apărare a organismului crește, iar corpul nostru devine mai rezistent în fața  microorganismelor care produc infecții. Dacă facem mișcare în mod regulat, putem ajuta organismul să crească nivelul de leucocite. Acestea sunt celulele pe care corpul le folosește în lupta cu germenii. Exercițiile cardio efectuate de trei ori pe săptămână, timp de 20 de minute, pot crește eficiența sistemului imunitar. De asemenea, plimbările zilnice ne pot feri de răceli. Totodată, sportul poate ajuta și la eliminarea din organism a bacteriilor specifice sistemului respirator, reducând astfel șansele să ne îmbolnăvim de gripă sau răceală.

Prin sport îți menții articulațiile sănătoase

Este recomandat ca timp de 15 minute pe zi să facem mișcare pentru a ne tonifia mușchii și articulațiile. Totodată, atunci când se instalează febra musculară, este recomandat să facem exerciții fizice. Efortul fizic poate reduce senzația de durere și calma musculatura inflamată. De asemenea, după terminarea antrenamentului, puteți folosi gelurile cu extracte din plante ce ameliorează senzația de inflamație resimțită la nivelul mușchilor. Uleiurile de mentol și eucalipt din compoziția Refenum Ice (https://refenumice.ro/) inhibă contracția mușchilor și ameliorează senzația de durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.