Durere musculară – tipuri și tratament

Remediul natural al febrei musculare

Durere musculară – tipuri și tratament

august 2, 2020 Blog Refenumice 0
Durere musculară? Nu te panica și amelioreaz-o cu Refenum Ice!

Durere musculară? Nu te panica, este ceva normal…atunci când îți suprasoliciți mușchii sau te confrunți cu o vătămare minoră. De asemenea, o altă cauză frecventă a durerii musculare este stresul. Explicația constă în faptul că, atunci când simți tensiune, corpul tău produce hormoni care tensionează mușchii și măresc sensibilitatea la durere. Astfel se explică și motivul pentru care simți dureri de spate după o zi dificilă la locul de muncă.

Durere musculară – tipuri

Nu toate durerile musculare sunt la fel. Când vine vorba de durerile musculare, există două tipuri:

  • durere musculară acută, denumită și durere musculară imediată
  • durere musculară cu debut întârziat

Durerea musculară acută se resimte în timpul sau imediat după exercițiu. Aceasta este adesea descrisă ca o durere arzătoare. Este cauzată de acumularea de acid lactic în mușchi. Acest tip de durere musculară se vindecă rapid.
În ceea ce privește durerile musculare cu debut întârziat, ajungi să experimentezi simptomele la 24 până la 72 de ore după exercițiul fizic depus. Durerea și rigiditatea pe care le resimți a doua zi după exercițiu provin din lacrimi microscopice din fibrele musculare și țesuturile conjunctive în timpul exercițiului fizic. Acest tip de durere musculară apare, de obicei, după ce îți folosești mușchii într-un mod în care nu sunt obișnuiți, ca în cazul unui antrenament nou sau mai intens.

Metode de ameliorare a durerilor musculare

  • Consumul alimentelor antiinflamatoare poate fi benefic. Deși este nevoie de mai multe cercetări, unele dovezi sugerează că poți fi scutit de durerile musculare consumând alimente bogate în antioxidanți. Pepenele verde, de exemplu, este bogat într-un aminoacid numit L-citrulina. Diverse studii sugerează că acest aminoacid poate reduce ritmul cardiac de recuperare și durerile musculare. Alte alimente antiinflamatoare care s-au dovedit promițătoare în tratarea durerilor musculare sunt: suc de cireșe, ananas, ghimbir.
  • Suplimentele antioxidante, precum curcumina și uleiul de pește, pot fi, de asemenea, utile. Curcumina este un compus care se găsește în turmeric. Este bogată în antioxidanți și are efecte antiinflamatorii puternice, așa că nu este surprinzător că s-a demonstrat că reduce durerea durerii musculare cu debut întârziat și accelerează recuperarea după exerciții fizice. Uleiul de pește și alți acizi grași omega-3 pot oferi beneficii similare.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.