Principalele evenimente sportive ale lunii ianuarie

Remediul natural al febrei musculare

Principalele evenimente sportive ale lunii ianuarie

ianuarie 7, 2019 Blog Refenumice 0

 

Odată cu trecerea în noul an, atenția ne este îndreptată spre evenimentele sportive din 2019. Dacă 2018 a adus Campionatul Mondial de fotbal, în acest an au loc preliminariile pentru Campionatul European de fotbal din 2020.

În 2019, iubitorii sportului vor putea urmări numeroase competiţii internaţionale

Din punct de vedere sportiv, luna ianuarie a noului an a debutat cu meciul Manchester City – Liverpool. Atât Manchester City Football Club, cât și Liverpool Football Club, sunt cluburi profesioniste de fotbal din Anglia, care evoluează în Premier League. Cel din urmă este purtătorul celui mai mare număr de Cupe UEFA, Supercupe ale Europei și Cupe ale Ligii.

Din sondajul UEFA, realizat în anul 2013, reiese că statul european cu populaţia cea mai interesată de fotbal este România. Studiul asupra fotbalului european realizat de UEFA este prezentat pe site-ul official al acesteia Pe lângă parametrii statistici şi financiari, forul european a oferit şi date despre percepția fenomenului fotbalistic de către europeni. La sondajul UEFA au participat mai mult de 18.000 de cetăţeni europeni, cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani. 91% dintre românii chestionaţi în cadrul studiului au afirmat că sunt interesaţi de fotbal, iar 29% dintre aceştia au spus că  sunt implicaţi, nu doar interesati de fotbal.. Procentul total al românilor care urmăresc „sportul rege” este cel mai mare la nivel european, în timp ce procentul mediu al populaţiei europene care este interesat mai mult sau mai puţin de fotbal este de 82%.

Raliul Dakar: 6-17 ianuarie

În prima lună a noului are loc cea de-a 41-a ediţie a Raliului Dakar. Singurul român participant este sătmăreanul Emanuel Gyenes. La ediția de anul trecut, Gyenes a terminat pe locul 23 la general. Organizatorii transmit că 70% din cei 5.000 de kilometri ai traseului vor fi parcurşi prin deșert.

Campionatul Mondial de hanbdal masculin: 10-17 ianuarie

În acest an va avea loc Campionatul Mondial de handbal feminin, unde România e direct calificată.

Australian Open: 14-27 ianuarie

Simona Halep, numărul 1 WTA și favorită 1 la Sydney International 2019, începe noul sezon în Australia și va juca direct în turul 2, pe 8 ianuarie.

Dacă îți place atât de mult sportul încât îl și practici, cu siguranță te vei confrunta cu febra musculară. În acest caz, nu uita de Refenum Ice, gelul cu efect local de răcire, ce calmează durerile musculare și articulare. Între proprietățile sale se numără îndepărtarea tensiunii musculare, grăbirea recuperării musculare după exerciții fizice și reducerea inflamației asociate entorselor, fracturilor și a altor traumatisme minore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.