Durerea musculară

Remediul natural al febrei musculare

Durerea musculară

noiembrie 2, 2019 Blog Refenumice 0

Durerea musculară face parte din viața fiecăruia dintre noi.  Durerea musculară este frecventă și afectează orice parte a corpului, de la gât pană la gambe.

Durerea musculară – cauze

De cele mai multe ori, durerea musculară apare în urma unui efort fizic intens. Totuși, microleziunile de la nivelul fibrelor musculare nu sunt un motiv de îngrijorare. Musculatura îşi măreşte volumul şi devine mai puternică. Este practic un sistem de adaptare a corpului tău pentru eforturile intense care vor urma.

Totodată, și executarea unui exerciţiu nou, cu care corpul tău nu este obişnuit, poate duce la o febră musculară puternică. Așa se manifestă mecanismul de apărare al organismului tău, care îți transmite că ai depășit limita.

Simptome

Durerea musculară poate varia în intensitate, în funcție de tipul de contracţie musculară pe care l-ai întreprins. Astfel, ea poate fi ușoară încât să nu te incomodeze sau severă, încât să nu-ți permită să folosești mușchiul respectiv. Când un mușchi este afectat, inflamația poate provoca durere și edem. Suferința provocată de durerile musculare poate fi deranjantă și îți poate limita capacitatea de a te deplasa în voie, ceea ce poate face ca acţiunile cotidiene cum sunt ridicarea din pat, urcatul scărilor și ridicarea unor obiecte să fie dureroase.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.