Durerea musculară – cauze și tratament

Remediul natural al febrei musculare

Durerea musculară – cauze și tratament

februarie 4, 2020 Blog Refenumice 0

Durerea musculară poate apărea la orice persoană, indiferent de categoria de vârstă. Uneori, durerile musculare pot reprezenta un simptom al unei boli de bază. Însă în cele mai multe cazuri, durerea musculară nu reprezintă ceva îngrijorător, fiind o problemă ce se poate rezolva fără tratament medical. Află mai multe despre cauzele durerii musculare, precum și metodele de tratament ale acesteia.

Cauze

Durerea musculară, cunoscută și sub numele de mialgie, poate fi resimțită în orice zonă a corpului care are mușchi. În funcție de cauză, disconfortul poate fi ușor sau sever:

Stres – Stresul poate provoca dureri musculare, precum și dureri de cap și agitare. Stresul îngreunează organismul să lupte împotriva bolilor. Printre simptomele stresului se numără: palpitații cardiace sau o frecvență cardiacă crescută, tensiune arterială crescută, dureri de cap, dureri în piept, hiperventilație. Dacă te confrunți cu stresul, poți încerca să-l combați  învățând tehnici de relaxare și îndepărtându-te de situații stresante, atunci când este posibil.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.