Importanța schiatului la nivelul istoriei

Remediul natural al febrei musculare

Importanța schiatului la nivelul istoriei

decembrie 7, 2018 Blog Refenumice 0

 

Pentru că nu mai este mult până la prima zăpadă, împătimiții sporturilor de iarnă și, în special, ai schiatului, își pregătesc echipamentul pentru domeniile schiabile. Însă, v-ați pus vreodată întrebări despre apariția schiatului și importanța sa la nivelul istoriei?

Scurt istoric al schiatului

Înainte ca schiatul să devină un sport, se practica drept mijloc de deplasare. Descoperirile arheologice, concretizate prin picturi rupestre, atestă o vechime a mersului pe schiuri, în forma sa primitivă, acum mai bine de 5.000 de ani.

La început, schiurile erau folosite cu scopul de deplasare eficientă prin zăpadă, cei mai  pricepuți în acest sens fiind popoarele nordice. Trecerea de la mijloc de deplasare la sport se produce undeva la începutul anilor 1800, iar cei care produc această schimbare sunt norvegienii.

În orașul Tromsø din Norvegia a avut loc debutul primului eveniment cu probe de schi, în 1843. De aici pâna la amploarea ulterioară a schiatului nu a durat mult, Jocurile Olimpice de Iarnă răspândindu-i popularitatea în rândul europenilor.

Expansiunea îndrăgirii schiatului a apărut în perioada interbelică, tot atunci a fost inventat și teleschiul, pentru a ușura urcatul până în vârful pârtiei. Începând cu acea perioadă, dezvoltarea a fost continuă, până în prezent, când găsim în aproape toate zonele muntoase domenii schiabile cu hoteluri, restaurante, jocuri de iarnă și toate facilitățile necesare unei vacanțe sportive.

Dacă plănuiești să schiezi iarna aceasta, îți putem spune, cu părere de rău, că febra musculară este un fenomen fiziologic aproape inevitabil. Pentru a lupta eficient ȋmpotriva acesteia nu uita de Refenum Ice! Între proprietățile sale se numără îndepărtarea tensiunii musculare, grăbirea recuperării musculare după exerciții fizice și reducerea inflamației asociate entorselor, fracturilor și a altor traumatisme minore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.