Schiatul

Remediul natural al febrei musculare

Schiatul

noiembrie 16, 2018 Blog Refenumice 0

 

Iarna este sezonul ideal pentru a profita de sporturi precum schiatul, patinajul sau snowboardingul. Schiatul este unul dintre puținele sporturi care antrenează toți mușchii corpului. Schiatul modelează întregul corp, vizând mușchii abdominali, ai picioarelor, ai brațelor și fesieri. Poziția la care obligă acest sport tonifică mușchii abdominali, pentru că îi determină să comprime partea inferioară a abdomenului și, astfel, contribuie la eliminarea grăsimii din această zonă.

Beneficiile schiatului

Schiatul face parte din gama de exerciții cardio, alături de înot, ciclism, aerobic sau alergare, recunoscute pentru efectele benefice asupra sistemului cardiovascular. Schiatul contribuie la o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular: ameliorează circulația sângelui, îmbunătățește gradul de oxigenare a țesuturilor și a întregului organism, mărește capaciatea plămânilor și scade semnificativ riscul de boli de inimă; beneficiind de o cantitate mai mare de oxigen și nutrienți, mușchii se vor dezvolta mai ușor și mai armonios.

Schiatul este un tip de sport care implică tot corpul, astfel că, în timp, rezistența  musculară va crește. Printre cele mai solicitate grupe musculare în cazul acestui sport sunt coapsele și mușchii fesieri, iar o musculatură bună a picioarelor și a abdomenului ajută la menținerea unei posturi bune pe pârtie. Schiatul va îmbunătăți, totodată, flexibilitatea și echilibrul și poate motiva urmarea unui stil de viață sănătos în continuare, de la activitatea sportivă la nutriție.

Schiatul îmbunătăţeşte flexibilitatea articulaţiilor şi previne apariţia durerilor articulare, specifice persoanelor care stau mult pe scaun şi nu fac destulă mişcare. Contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale stabile, întărește ligamentele articulare, reduce riscul bolilor cardiovasculare și stimulează dezvoltarea atât fizică, cât și psihică.

Pentru a nu suprasolicita musculatura, este indicată încălzirea înainte de o şedinţă de schiat. Astfel, vor fi evitate accidentele și durerea musculară ulterioară. Totuși, în cazul în care febra musculară nu poate fi evitată, nu uita de Refenum Ice! Este un gel cu efect local de răcire, ce calmează durerile musculare și articulare. Între proprietățile sale se numără îndepărtarea tensiunii musculare, grăbirea recuperării musculare după exerciții fizice și reducerea inflamației asociate entorselor, fracturilor și altor traumatisme minore.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.