Sporturile de iarnă

Remediul natural al febrei musculare

Sporturile de iarnă

noiembrie 18, 2018 Blog Refenumice 0

 

Cum sezonul rece se aproprie cu pași repezi, ne-am gândit astăzi să discutăm despre sporturile de iarnă și beneficiile acestora. Iarna este perioada în care vă bucurați de timpul petrecut împreună cu familia. Pe lângă repausul bine meritat, aveți prilejul de a practica câteva sporturi care să vă mențină în formă printre mesele bogate în grăsimi și carbohidrați.

4 Sporturi de iarna

Patinajul este un sport ce ajută la eliberarea stresului și la echilibrare din punct de vedere emoțional și mental. Mai mult decât atât, ajută la menținerea unor picioare frumoase. Având aceleași beneficii ca și jogging-ul, întărește și modelează mușchii inferiori ai corpului și ajută la arderea rapidă a caloriilor.

Schiatul este unul dintre puținele sporturi care solicită toți mușchii corpului. Dezvoltă în mod armonios mușchii abdomenului și ai picioarelor, menținând aportul de oxigen și nutrienți. De asemenea acest sport îmbunătățește gradul de oxigenare, mărind capacitatea plămânilor, ameliorează stările de depresie, iar practicat timp de o săptămână mai multe ore pe zi vei ajunge să slăbești până la 5 kilograme.

Snowboarding-ul este unul dintre cele mai extreme sporturi de iarnă. Fiind foarte intens, ajută la menținerea echilibrului și flexibitatii. Este mult mai ușor de învățat decât schiatul, iar o oră de distracție pe pârtie arde până la 450 de calorii. Practicarea acestui sport reduce anxietatea și s-a dovedit a avea multe beneficii cardio-vasculare.

Jogging-ul nu este neapărat un sport de iarnă dar alergatul pe zăpada duce la o ardere mai mare a caloriilor iar un kilometru jumătate de alergat arde până la 100 de calorii. Se consideră că femeile și bărbații care fac jogging în mod regulat își măresc speranța de viață până la 6 ani.

În practicarea oricărui sport de iarnă este necesar să fiți atenți să nu suprasolicitați corpul ce poate să ducă la deshidratare și la febră musculară. De aceea este important să consumați zilnic băuturi calde și suplimenți pentru întărirea sistemului imunitar, iar pentru ameliorarea durerilor de la nivelul musculaturii să folosiți Refenum Ice, gelul cu efect de răcire ce ajută la reducerea inflamației la nivel local, în cazul unei accidentări.­

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.