Înotul, un sport sigur

Remediul natural al febrei musculare

Înotul, un sport sigur

noiembrie 8, 2018 Blog Refenumice 0

 

Spre deosebire de sporturi precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutăților, care solicită foarte mult articulațiile și sistemul muscular, înotul nu forțează articulațiile. Înotul este potrivit pentru oricine, fiind activitatea care reuseste sa antreneze toti muschii corpului.

Beneficiile înotului

Înotul are o multitudine de beneficii, de la cele fizice, până la cele mentale și sociale. Înotul oferă un excelent antrenament cardiovascular, tonifică musculatura, ajută la slăbit și fortifică plămânii. Este o formă de antrenament care crește frecvența cardiacă și stimulează circulația. Prin înot toate grupele musculare sunt puse în mișcare simultan, provocând organismul la un antrenament total.

Înotul îmbunătățește funcția pulmonară, deoarece, în timp, crește capacitatea respiratorie. Înotul poate funcționa și ca o formă de meditație, pentru că reduce stresul și te face să te simți relaxat și odihnit. De asemenea, crește flexibilitatea, crește forța și rezistența musculară, are efect benefic asupra circulației și coloanei, contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale stabile şi reduce riscul bolilor cardiovasculare. Inotul dezvoltă majoritatea grupelor musculare, îmbunătățind postura corporală.

Indiferent de vârstă, greutate sau nivel de calificare, înotul este o alegere excelentă de a face mișcare. Deși nu exercită presiune asupra articulațiilor, înotul solicită majoritatea grupelor musculare. Astfel, în cazul în care febra musculară își face apariția, nu uitați de Refenum Ice, gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare și articulare, îndepărtează tensiunea musculară și grăbește recuperarea musculară după exerciții fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.