Sportul, un „must do”

Remediul natural al febrei musculare

Sportul, un „must do”

noiembrie 12, 2018 Blog Refenumice 0

 

Sportul nu este doar pentru sportivii de performanță și, implicit, nu trebuie să conste doar în antrenamente exigente. O activitate fizică regulată și moderată ar trebui dezvoltată și integrată în stilul de viață al fiecăruia. Deși o serie de factori precum lipsa motivației, stilul de viață dezechilibrat, lipsa educației fizice, teama de dificultatea antrenamentelor ne rețin din a practica sportul, iată care sunt pașii care ajută la asimilarea lui în rutina zilnică.

3 pași de urmărit atunci când vrei să faci sport

Conștientizează beneficiile sportului; cu ajutorul lui, vei fi mai sănătos și, pe termen lung, vei încetini procesul îmbătrânirii. Sportul reduce riscul de artrită și osteoporoză. Eliberează și reduce stresul. Prin mișcare, scade nivelul de cortizol și crește nivelul de endorfină și serotonină. Îmbunătățește nivelul de odihnă generală aorganismului. Îmbunătățește circulația sângelui și oxigenarea sa.

Nu amâna începerea unei minime activități fizice. Orice moment este bun pentru a începe să faci mișcare. De asemenea, stabilește o zi exactă și respect-o. Totodată, stabilește încă de la început cât va dura antrenamentul, în ce exerciții va consta el, precum și intensitatea exercițiilor.

Creează-ţi un obicei din a face sport. Ai nevoie de 30 de zile ca mintea şi corpul tău să se obişnuiască cu un nou hobby. Dacă nu îl practici zilnic, va fi nevoie de mai mult. Între ziua 10 şi 20 este perioada de rezistenţă. Iar de la ziua 20 la 30 este aclimatizarea, când începi să te obişnuieşti cu noul obicei.

Pe termen lung, beneficiile sportului sunt multe: vei arăta mai tânăr, vei elimina riscul unui atac de cord prematur, vor scădea major șansele apariției osteoporozei, vei avea o perspectivă mai optimistă asupra vieții. Indiferent de forma de activitate fizică pe care dorești s-o abordezi, îți recomandăm creșterea controlată a intensității antrenamentelor. Însă în cazul în care apar durerile musculare, nu uita de Refenum Ice, gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare și articulare, îndepărtează tensiunea musculară și grăbește recuperarea musculară după exerciții fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.