Sportul – sănătate de aur

Remediul natural al febrei musculare

Sportul – sănătate de aur

august 9, 2019 Blog Refenumice 0

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano un dicton latin care ar trebui să reprezinte un reper general valabil, un  motto după care ar trebui să ne ghidăm cu toții. Mișcarea fizică, fie în aer liber sau într-o sală de sport, îmbunătățește randamentul intelectual și redă tonusul fizic.

Atât în sportul de performanță, cât și în sportul pentru toți, activitatea fizică are funcții complexe, caracter formativ, spirit competitiv. Corespondența între practicarea educației fizice, în diversele ei forme și efectul acestora se răsfrânge în ansamblul vieții sociale, aducând continuitatea structurală a întregului sistem formativ și educațional. O societate sănătoasă nu se poate construi fără a înțelege rolul educației fizice în procesul evolutiv. Dorința de autodepășire, condiție necesară progresului societății, poate fi dezvoltată mai ales prin sport, ducând la dezvoltarea personalității individului.

Prin activitățile sportive, competiționale sau de recreere, prin petrecerea timpului liber într-un mod  organizat, benefic pentru sănătate, se poate satisface nevoia de mișcare.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.